Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Telefon : 0 462 721 64 14
Belgegeçer : 0 462 721 49 17
WEB https://araklimehmetakifersoyal.meb.k12.tr
Adres : Merkez Mahallesi Millet Caddesi No211 Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
VİZYON : Türk milli eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri ışığında; okulumuzu AB standartları üzerinde bir seviyeye ulaştırmak, çevresinde itibar görmüş, eğitim ve kültür merkezi haline getirilmiş, dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek hayata ve öğretmenlik mesleğine hazırlayan, bunun idealini ve değişimini yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.
MİSYON : Okulumuzu tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyellerini kullanmalarına fırsat tanıyarak öncelikle öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının ve üniversitelerin diğer programlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamak.
BAŞARILAR : 1998-2012 yılları arasında 825 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu öğrencilerimizden TIP, Eğitim, Mühendislik vb. 4 yıllık Fakülteleri kazanan sayısı 749´dur. Üniversitede 4 yıllık bir fakülteye yerleşmede %90,78 oranında başarı sağlamış bulunmaktayız.

Saatler : 08.25-15.50
Yabancı Dil : İngilizce-Almanca
Lojman : Okul Bahçesinde Sayısı:20
Servis : Sürmene, Of, Arsin, Yomra ve Trabzon´dan özel servisler mevcut
Ulaşım : İlçe merkezine dolmuş ve otobüslerle.
Yerleşim Yeri : Hürriyet Mahallesi Millet Cad.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 1 Km
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim öğretim yılı için 9. sınıflarda 4 sınıf ve 136 öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınav giriş puanı:310
Okulun Sınav Başarı Durumu : Kuruluşundan günümüze %90+
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %90+
Sportif Etkinlikler : Voleybol, futbol turnuvaları, bocce